Haberler

Genç Kuşak Akademi Açıldı!

Down Sendromlu Minikler İçin Unutulmaz Bir Gün

Kategori:
Bu içeriği Beğendim:
Bu içeriği Beğenmedim:
Oluşturma Zamanı:
3-06-2021

DOWN SENDROMLU MİNİKLER İÇİN UNUTULMAZ BİR GÜN

Dezavantajları ortadan kaldıran sosyal bir belediyecilik anlayışını hayata geçiren Uşak Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla birçok renkli etkinliğe imza attı. Down sendromlu çocuklar bizzat Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın da katılım sağladığı etkinliklerle unutulmaz bir gün yaşadı.

Sosyal belediyecilik ilkesiyle çalışmalarını kesintisiz sürdüren Uşak Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü bir şölene çevirdi.

Kentte yaşayan down sendromlu çocuklar ilk olarak Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın makamına konuk oldu. Sırayla başkanlık koltuğuna oturan ve hayallerini paylaşan minikler Başkan Çakın’a günlük hayatlarını ve gelecek planlarını anlattı. Talep ve isteklerini de dile getiren down sendromlu çocuklar kahkahalarıyla ve tatlı sohbetleriyle atmosfere neşe kattı.

Dezavantajların ortadan kaldırıldığı bir Uşak inşası hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Down sendromlu kardeşlerimizin de yaşamaktan keyif alacağı bir Uşak oluşturmak için çalışıyoruz. Biz onlarla bugün birlikte etkinlik gerçekleştirmekten son derece mutluyuz. Bu farkındalıkların bir güne sığdırılamayacak kadar önemli olduğunu düşünüyoruz. Ancak toplumsal olarak bilinçlenmenin sağlanması adına bu özel günlerin de kutlanması gerekiyor. Daima onların yanında olacağımızı bir kez daha vurgulayarak, down sendromlu kardeşlerimizi gülümserken görmenin her şeye değdiğini ifade etmek istiyorum.” dedi.

Down sendromlu minikler, Başkanlık makamındaki programın ardından Dörtyol Sosyal Tesisi’ne geçerek şeflerin yardımıyla waffle yaptı. Yaptıkları tatlıları Başkan Çakın’a ve ailelerine ikram eden çocuklar daha sonra çalınan şarkılar eşliğinde dans etti, gönüllerince eğlendi.

TALEP ANINDA YANIT BULDU, HAYAL GERÇEK OLDU
Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile sohbet ederken hiç ata binmediğini paylaşan bir gencin hayali anında karşılık buldu. Çocuğun arzusunu yerine getirmek için harekete geçen Uşak Belediyesi ekipleri, down sendromlu çocukları Uşak Belediyesi Atlı Spor ve Rehabilitasyon merkezine götürdü. Burada ata binen ve onların yaşadığı ortamı tanıyan minikler keyifli dakikalar geçirdi.

ŞEHİR +1’İN GÜZELLİĞİYLE RENKLENDİ
Uşak Belediyesi önünde yeniden bir araya gelen down sendromlu çocuklar ve aileleri, klasik model arabalara binerek motosikletler eşliğinde şehir turu yaptı. Uşak Klasik Otomobil Derneği ile Anatolian Soldiers Derneği Uşak Şubesi’nin katkı sağladığı programın devamındaysa Atapark’a gidildi.

ORMAN HAFTASI DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARLA KUTLANDI
Orman Haftası’nı da unutmayan Uşak Belediyesi, yeşilin önemiyle down sendromlu çocukların güzelliğini buluşturarak farkındalık mesajı verdi. Çocuklar, Başkan Mehmet Çakın ile 46+1 kromozomu simgelemesi adına 47 adet fidanı Atapark’ta düzenlenen programda toprakla buluşturdu.

Ağaç dikim etkinliğinin ardından Atapark Çayzade’de yemek ikram edilen ve şarkılarla eğlenen down sendromlu çocuklara çeşitli hediyeler verildi.